Projectontwikkelaar Warmtenetten

 • Ervaringsniveau: HBO
 • Regio: Nederland / Utrecht
Helaas is het nog niet mogelijk om met elk type mobiel te solliciteren. Wel kun je de vacatureknop ‘herinner mij’ gebruiken zodat je op je desktop de sollicitatie kunt afmaken.
 • Herinner mij
 • Solliciteer nu
 • Deel dit

Ben jij onze nieuwe projectontwikkelaar warmtenetten? Solliciteer dan nu!

 

Functieomschrijving

Als Projectontwikkelaar Warmtenetten heb je de taak om concrete business cases te identificeren, te analyseren en uit te werken. Je kunt niet alleen jouw strategisch inzicht en ondernemerschap in warmtenetten kwijt maar ook jouw technische kennis en drive om projecten te realiseren. Je beoordeelt innovatieve warmtebronnen of technieken om warmte nog beter te benutten. Bij de ontwikkeling van warmtenetten zijn vaak meerdere partijen betrokken. Deze partijen hebben elk hun eigen drijfveren en belangen. Het succes van een warmtenet project hangt er sterk vanaf hoe deze partijen vanaf het begin met elkaar omgaan en op welke wijze ze in de diverse fasen met elkaar samenwerken. Als Projectontwikkelaar Warmtenetten ben je de regisseur, die oog heeft voor het managen van de risico’s. Samenwerking met marktpartijen organiseer je in succesvolle allianties. Jij krijgt de kans om binnen ENGIE aan de wieg te staan van deze ontwikkeling in een relatief nieuwe markt. Juist de ontwikkeling van warmtenetten vraagt om het op de juiste manier combineren van onze kennis op het gebied van technische services, energie levering en de bijbehorende klantbenadering.

 

Wat ga je doen?

 • Je gaat bijdragen aan de energietransitie van Nederland door kansen voor oplossingen op het gebied van warmtenetten te bespreken met marktpartijen en te concretiseren met hulp van jouw ENGIE collega’s Je verwerkt de wensen van de klanten in een voor ENGIE werkbare business case en formuleert het commercieel richting de klanten/marktpartijen. Na het akkoord op de plannen en het voorstel stuur je het proces dat leidt tot een concreet project
 • Je coördineert de werkzaamheden en als project manager bewaak je het budget, de kwaliteit en de voortgang.
 • Je springt in op de mogelijkheden om bestaande opdrachten uit te breiden en anticipeert tijdig bij uitbreiding (zorgt voor de commerciële uitwerking en opvolging van aanvullende vragen)
 • Je creëert een waardevol in- en extern netwerk en bouwt aan langjarige relaties met (potentiele) (strategische) opdrachtgevers en draagt hiermee bij aan het innovatieve imago van ENGIE

 

Kortom: voor je collega’s en onze klanten ben jij het aanspreekpunt wanneer het gaat om warmtenetten.

 

Functie-eisen

Onze ideale kandidaat heeft een stevig academisch werk- en denkniveau en heeft zowel ervaring met projectontwikkeling als projectmanagement op het gebied van warmtenetten. Vanuit je ervaring in dit specifieke vakgebied ben je in staat om naast het commerciële aspect van de functie ook ENGIE en haar klanten succesvol door de realisatie van het project te begeleiden. Jij weet beweging in gang te zetten.

Gezien de zwaarte van de functie verwachten wij dat de kandidaat een groot netwerk heeft in de energiesector en minimaal 15 jaar werkervaring heeft waarvan circa 10 jaar met (project) management in een complexe technische omgeving. De kandidaat is in staat contracten af te sluiten binnen een zeer complexe commerciële omgeving.

Verder vragen wij :

 • Kennis van de Nederlandse markt op het vlak van tariefstellingen, NMDA/ACM tarieven en opbouw; brede bedrijfskundige, technische en algemene kennis binnen en buiten het vakgebied
 • Kennis van verschillende duurzame energietechnieken én van de benodigde investering, onderhoudskosten en operationele kosten
 • Visie op de markt, kennis van trends en ontwikkelingen
 • Kennis van optimalisatiemogelijkheden van warmtenetten met de bijbehorende opwek, distributie en levering
 • Een zelf starter met een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Gevoel voor verhoudingen in de markt met een commerciële inslag
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden; een bruggenbouwer en inspirerend leiderschap.

Wat bieden wij je

We bieden je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, daarnaast bieden we natuurlijk een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot heb je bij een dienstverband van 40 uur per week 38 vrije dagen per jaar zodat werk en privé goed in balans is te houden.

 

Bedrijfsinformatie

ENGIE Nederland valt onder de ENGIE groep, met wereldwijd 154.950 medewerkers en actief binnen 70 landen. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan het verduurzaming van de wereld. We zijn koploper van de energietransitie en streven er naar om klimaatverandering tegen te gaan en zorg te dragen voor verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten.

ENGIE Ventures & Integrated Solutions (EVIS) is een nieuwe entiteit binnen ENGIE met als doel gegarandeerde en gedurfde oplossingen te initiëren, te versterken en te versnellen met en voor ENGIE, de klant en de maatschappij. Binnen EVIS zijn diverse afdelingen business development en innovatie van Services en Energie samengevoegd. EVIS biedt structuur aan de business development en innovatieprocessen waardoor keuzes sneller worden gemaakt.

Contactinformatie

Solliciteer meteen via de button en upload je cv met motivatie! Vragen over deze vacature? Neem contact op met Els van Veen via 06 - 23181227.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Herinner mij
 • Solliciteer nu
 • Deel dit
Helaas is het nog niet mogelijk om met alle type mobiel te solliciteren. Wel kun de vacatureknop ‘herinner mij’ gebruiken zodat je op je desktop de sollicitatie kunt afmaken.

Recruiter

Els van Veen, Recruiter

Recruiter

› Bekijk mijn profiel