Afstudeerstage (Technische) Bedrijfskunde: de impact van BIM op onze projecten, Zaandam

 • Ervaringsniveau: WO
 • Regio: Nederland / Noord Holland
Helaas is het nog niet mogelijk om met elk type mobiel te solliciteren. Wel kun je de vacatureknop ‘herinner mij’ gebruiken zodat je op je desktop de sollicitatie kunt afmaken.
 • Herinner mij
 • Solliciteer nu
 • Deel dit

Ben jij op zoek naar een afstudeerstage? Solliciteer dan nu!

 

Functieomschrijving

 

Wist je dat ENGIE marktleider is in het realiseren van duurzame, technische oplossingen voor onze opdrachtgevers? Dit komt mede door de implementatie van de ontwerp- en procesmethode BIM (Building Information Modeling).

 

Met BIM zijn wij in staat complete installaties uit te werken in 3D modellen. Denk bijvoorbeeld aan de WKO installatie in Leidsche Rijn Centrum. Deze vorm van digitalisering heeft niet alleen een positieve impact op onze dienstverlening aan onze klanten, het stelt ons ook in staat slimmer en efficiënter te werken.

 

Op dit moment zijn we volop bezig de mogelijkheden die het werken met BIM ons kan bieden verder in kaart te brengen. Zo kunnen we nu al met behulp van onze BIM applicaties een installatie volledig in 3D uitwerken. En, kunnen we met één druk op de knop alle onderdelen en materialen waaruit het ontwerp bestaat, bestellen (pilot). Deze oplossing biedt niet alleen kansen om kosten en tijd te besparen, maar heeft ook veel impact op de manier van werken.

 

Wat ga je doen

 

Wij dagen je uit om aan de hand van een zelfstandig onderzoek, verder in kaart te brengen wat de (mogelijke) impact van BIM gaat zijn op onze manier van werken. Denk bijvoorbeeld aan kostenbesparingen: hoe kunnen we met behulp van BIM betere kostenindicaties voor een project maken? Maar ook: wanneer verwachten bepaalde investeringen terug te verdienen? Welke tijdsbesparingen kunnen we verwachten? En, wat is de impact op de dagelijkse werkzaamheden van onze collega’s?

 

Genoeg interessante vragen zoals je ziet! Maar, samen met jou gaan we de exacte onderzoeksvraag verder aanscherpen. Ben je nog niet bekend met BIM? Dat is geen probleem. Je hoeft de applicatie niet inhoudelijk te kennen. Maar vindt het wel interessant om hier meer over te leren tijdens je afstudeerstage.

 

Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit:

 • Het analyseren van afgeronde BIM projecten, op basis van o.a: kosten, doorlooptijd, werkwijze
 • Het ophalen van informatie in de organisatie door in gesprek te gaan met collega’s. De verworven data vertalen in praktische, concrete adviezen aan de afdeling
 • Het informeren en adviseren van de afdeling over toekomstige mogelijkheden en toepassingen BIM

 

Functie-eisen

 •  Je volgt een WO-studie in bijvoorbeeld de richting: Technische Bedrijfskunde, Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie. Ook andere richtingen zijn mogelijk
 • Je herkent jezelf in de volgende competenties: je hebt een praktische instelling, kunt goed samenwerken, bent ondernemend, daadkrachtig, enthousiast en hebt zin om alles uit deze stage te halen!
 • Je woont in de omgeving van Zaandam of Capelle aan de IJssel
 • Je bent beschikbaar vanaf februari 2019

 

Wat bieden wij je

 

 

Bij ENGIE werken we samen aan inventieve, duurzame en energiebesparende oplossingen. Je hebt de kans mee te werken aan uiteenlopende werkzaamheden om relevante ervaring op te doen die je van pas gaat komen in de rest van je carrière. We bieden je een stage met goede begeleiding, waardoor jij niet alleen kunt rekenen op een leuke, maar vooral ook een leerzame tijd. Daarnaast ontvang je een marktconforme stagevergoeding.

 

 

Bedrijfsinformatie

 

ENGIE Nederland valt onder de ENGIE groep, met wereldwijd 154.950 medewerkers en actief binnen 70 landen. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan het verduurzaming van de wereld. We zijn koploper van de energietransitie en streven er naar om klimaatverandering tegen te gaan en zorg te dragen voor verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

 

Bij ENGIE Services West werken we met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. We richten ons op complexe (nieuwbouw)projecten, klantspecifieke opdrachten, services & onderhoud en kennisontwikkeling. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Onze opdrachtgevers waarderen het dat we ons eerst inleven in hun behoeften voor we een oplossing op maat aanbieden. We stimuleren ondernemerschap en zijn altijd op zoek naar creatieve, duurzame oplossingen. Jouw inlevingsvermogen en passie voor techniek kun je dus bij ons goed kwijt.

Contactinformatie

 

Solliciteer meteen via de button en upload je cv met motivatie! Vragen over deze vacature? Neem contact op met Elise Vreeman via elise.vreeman@engie.com of op 06 826 810 12.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Herinner mij
 • Solliciteer nu
 • Deel dit
Helaas is het nog niet mogelijk om met alle type mobiel te solliciteren. Wel kun de vacatureknop ‘herinner mij’ gebruiken zodat je op je desktop de sollicitatie kunt afmaken.

Recruiter

Elise Vreeman, Campus recruiter

Recruiter

› Bekijk mijn profiel