21 projecten

 

Verkeersmanagementcentrale ZuidwestNederland

| Infrastructuur

De Verkeersmanagementcentrale Zuidwest Nederland (VMC ZWN) regelt dagelijks de doorstroming van tienduizenden automobilisten in Zuid-Holland. ENGIE ontwierp en realiseerde en onderhoudt hiervoor één van de meest innovatieve verkeerscentrales van Europa. Zeven tunnels en acht bruggen kunnen op afstand worden bediend. Door het installeren van een redundant ringnetwerk, is het systeem zeer betrouwbaar.

› Naar dit project

Europe Container Terminals

| Op- en overslag

Europe Container Terminals (ECT) in de haven van Rotterdam is het grootste containeroverslagbedrijf in Europa. Het bedrijf bestaat uit drie terminals die voor een groot deel geautomatiseerd zijn. Robotwagens (zogenaamde Automated Guided Vehicles of AGV's) zorgen voor het vervoer van de containers tussen het schip en de stack.

› Naar dit project

Akzo Nobel

| Food and Feed Gebouwen Petro Chemie

Akzo Nobel Base Chemicals, gevestigd op het Chemie Park Delfzijl, produceert en vermarkt hoogwaardige oplossingen op basis van chloor en loog voor industriële afnemers. Vanwege groeiende bezorgdheid over het transporteren van chloor via het spoor werd in 2006 begonnen met het bouwen van een chloorfabriek - met een productiecapaciteit van 90 kiloton per jaar - en een verladingstation met vier laadplaatsen voor tankwagens.

› Naar dit project

Euro Tank Terminal

| Olie en Gas

De ETT terminal ligt in het centrale Europoortgebied waar het water meer dan 20 meter diep is. De terminal, met een capaciteit van 280.000 m3, kan jaarlijks 3 tot 5 miljoen ton olie behandelen. Het grootste deel hiervan is stookolie die in kleinere tankers, met een tonnage van 60 tot 80.000 DWT, vanuit het Baltisch gebied naar Rotterdam komt.

› Naar dit project

Stena Line

| Marine and Offshore

ENGIE is Stena Line's vaste partner in technische dienstverlening voor onderhoud, service en modificaties van de schepen in Hoek van Holland. Onze flexibele aanpak en snelle service is altijd succesvol. Een goed voorbeeld is de noodreparatie die ENGIE uitvoerde aan de Stena Seatrader na kortsluiting in het schakelbord. Na de noodreparatie is het schip naar Nederland gevaren waar een tijdelijke installatie is aangebracht.

› Naar dit project

Verkeersmanagementcentrale ZuidwestNederland

| Infrastructuur

Snellere en efficiëntere bediening vanuit een centraal punt
De Verkeersmanagementcentrale Zuidwest Nederland (VMC ZWN) regelt dagelijks de doorstroming van tienduizenden automobilisten in Zuid-Holland. ENGIE ontwierp en realiseerde en onderhoudt hiervoor één van de meest innovatieve verkeerscentrales van Europa. Zeven tunnels en acht bruggen kunnen op afstand worden bediend.

› Naar dit project

Rijkswaterstaat

| Infrastructuur

Drie bruggen over de Hollandse IJssel in de gemeenten Montfoort, Oudewater en Haastrecht werden lokaal bediend. ENGIE heeft deze bruggen in opdracht van Rijkswaterstaat zonder grootscheepse renovatie op afstand bedienbaar gemaakt.

› Naar dit project

St. Elisabeth Ziekenhuis

| Gezondheidszorg

Het ketelhuis van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg voldeed niet meer aan milieueisen. En als gevolg van uitbreiding van het ziekenhuis was de capaciteit ontoereikend geworden. Renovatie van de energievoorzieningen was niet voldoende. Daarbij gaf het St. Elisabeth Ziekenhuis voorkeur aan een off balance financiering. Uitbesteden bood uitkomst en St. Elisabeth koos voor de duurzame oplossing van ENGIE: een betrouwbare installatie die voldoet aan huidige en toekomstige eisen.

› Naar dit project

Orbis Medisch Centrum

| Gezondheidszorg

Orbis Medisch Centrum is een technologisch hoogontwikkeld zorgcentrum waar op patiëntvriendelijke en efficiënte wijze hoogwaardige zorg wordt geboden. ENGIE stond mede aan de wieg van alle technologische oplossingen die zijn ingezet om te komen tot optimale patiëntenzorg.

› Naar dit project

Mahler4

| Gebouwen

Mahler4 betreft de stadsuitbreiding aan de Zuid-as van Amsterdam. Het is een zeer compact en dynamisch stadsdeel waarin wonen, werken en ontspanning worden gecombineerd. Een levendig nieuw stadshart met een inspirerend winkel- en uitgaansgebied. In totaal worden er acht kantoorgebouwen, ca. 200 appartementen, een parkeergarage, winkels en horecagelegenheden gerealiseerd.

› Naar dit project