9 projecten

 

Akzo Nobel

| Food and Feed Gebouwen Petro Chemie

Akzo Nobel Base Chemicals, gevestigd op het Chemie Park Delfzijl, produceert en vermarkt hoogwaardige oplossingen op basis van chloor en loog voor industriële afnemers. Vanwege groeiende bezorgdheid over het transporteren van chloor via het spoor werd in 2006 begonnen met het bouwen van een chloorfabriek - met een productiecapaciteit van 90 kiloton per jaar - en een verladingstation met vier laadplaatsen voor tankwagens.

› Naar dit project

Mahler4

| Gebouwen

Mahler4 betreft de stadsuitbreiding aan de Zuid-as van Amsterdam. Het is een zeer compact en dynamisch stadsdeel waarin wonen, werken en ontspanning worden gecombineerd. Een levendig nieuw stadshart met een inspirerend winkel- en uitgaansgebied. In totaal worden er acht kantoorgebouwen, ca. 200 appartementen, een parkeergarage, winkels en horecagelegenheden gerealiseerd.

› Naar dit project

Oosterdokseiland

| Gebouwen

Op het Oosterdokseiland, naast het Centraal Station in Amsterdam, is een bijzondere mix van grootstedelijke en publieke functies gerealiseerd. Onder andere een hotel- en congrescentrum, bibliotheek, conservatorium, winkels, 80.000 m² kantoorruimte, horecagelegenheden en ruim 300 appartementen. ENGIE realiseerde hiervoor een langetermijn-energieopslagsysteem (LTEO-systeem). Dit systeem levert de komende vijftien jaar duurzame warmte en koude.

› Naar dit project

Nieuw Stappegoor

| Gebouwen

Nieuw Stappegoor is het dynamische stadsgebied in Tilburg. De plek in de stad waar wonen, sport, uitgaan en studeren geïntegreerd worden in één moderne en hoogwaardige leefomgeving. Voor de realisatie van het Nieuw Stappegoor zocht Consortium Stappegoor BV duurzame oplossingen. Van energiecentrale tot ijsbaan en van engineering tot realisatie.

› Naar dit project

Shell Technology Centre

| Gebouwen

In het nieuwe technologiecentrum, van circa 80.000 m², zal Shell onder meer onderzoek doen naar de ontwikkeling van schonere fossiele brandstoffen en alternatieven zoals biobrandstoffen. ENGIE realiseerde de totale duurzame klimaatbeheersing dit complex.

› Naar dit project

Ministerie van Financiën

| Gebouwen

Het ministerie van Financiën in Den Haag is het eerste rijksgebouw waarvan de renovatie is opgepakt door een publiek-privaat samenwerkingsverband (PPS). ENGIE maakt samen met Burgers Ergon, ISS Facility Services en Strukton deel uit van het consortium Safire, dat verantwoordelijk is voor financiering, ontwerp, uitvoering, exploitatie en onderhoud.

› Naar dit project

Duindorp

| Gebouwen Infrastructuur Op- en overslag

Ceres Projecten, onderdeel van Vestia, bouwt 800 nieuwbouwwoningen in de Scheveningse wijk Duindorp. Zij vroegen Deerns Raadgevende Ingenieurs om een duurzaam en efficiënt energiesysteem te ontwerpen dat de nieuwe woningen voorziet van warmte en koude. Daarmee worden de woonruimtes, het kraanwater en de vloer verwarmd, en in de zomer de huizen gekoeld. Dit energiesysteem moet vriendelijk zijn voor mens en milieu.

› Naar dit project

Philips in Drachten

| Gebouwen

Op de locatie van 140.000 m2 bevinden zich uitgestrekte productiehallen en kantoorruimtes. Een vast team van ENGIE medewerkers is hier verantwoordelijk voor het onderhoud aan de diverse procesondersteunende installaties, beveiliging, (nood)verlichting, afzuigventilatoren, alle verwarmingketels, de gehele sanitaire installatie, boilers, branddeuren en slagbomen.

› Naar dit project

Lievensberg ziekenhuis

| Gebouwen Gezondheidszorg

Het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom is een van de middelgrote streekziekenhuizen in Nederland. Jaarlijks bezoeken meer dan 160.000 mensen de polikliniek. Het Lievensberg ziekenhuis biedt alle moderne ziekenhuiszorg, inclusief spoedeisende hulp en intensive care. Het ziekenhuis wil excelleren in de basiszorg, het voorkeursziekenhuis zijn voor huisartsen en een thuisziekenhuis zijn voor haar patiënten.

› Naar dit project