Sjoerd Heuft, Lead Application Engineer

Momenteel houd ik mij als Application Engineer bij Industrial Automation bezig met het automatiseren van productielocaties van diverse mengvoederproducenten in binnen- en buitenland. Hierbij komt alles tussen front en end-accountmanagement, dus van klantvraag – ontwerp – uitvoering – inbedrijfstelling tot nazorg, aan bod. Het eindproduct is een volledig geautomatiseerd productieproces waar van diverse ingenomen grondstoffen mengvoer wordt geproduceerd.

Trots

Het leuke van mijn baan vind ik dat ik van begin tot eind betrokken ben bij projecten en dat ik met alle aspecten ervan te maken krijg. Zo maak ik ontwerpen, ontwikkel ik applicaties en stel deze in bedrijf bij de klant. Op locatie test ik samen met de klant de door ons ontwikkelde automatisering. Als dan daar de processen exact zo lopen als dat ik bedacht en geprogrammeerd heb, dan ben ik inderdaad wel trots ja.

ENGIE heeft een diversiteit aan projecten. Je bent bezig met de uitvoering maar ook continue in gesprek met de klant om die zo goed mogelijk te ontzorgen. Tevens kom ik ook nog eens ergens, zowel nationaal als internationaal. Voor een van onze grote klanten reis ik de wereld over om de klantspecifieke applicaties die ik op kantoor in Nederland ontwikkel, in bedrijf te stellen en het lokale personeel (waar nodig met tolk) te trainen. Dit zijn enkele periodes van 2 tot 4 weken per jaar dat ik hiervoor op pad ben. In de afgelopen 3 jaar ben ik o.a. in Rusland, Wit-Rusland, Zweden, Mauritius en diverse keren op de Filippijnen geweest. Zeer leerzaam om in al die culturen op die manier te werken!

Doorgroeien

De afgelopen jaren heb ik als Application Engineer steeds meer verantwoordelijkheden gekregen. Ik houd me niet alleen bezig met de projectuitvoering, maar maak inmiddels ook calculaties en ontwerpen voor projecten. Daarnaast houd ik me bezig met het doorontwikkelen en finetunen van zowel onze producten als ook onze interne werkprocessen. Mijn doel is om als Lead Engineer door te groeien naar Projectleider Industriële Automatisering.

Opleidingen

- MBO Elektrotechniek

- HBO Elektrotechniek

– Major Automation