René Janssen, Senior Inspecteur

Van leerling naar inspecteur

In 1998 begon ik als leerjongen bij ENGIE. In de loop der jaren werkte ik in verschillende functies, onder meer als monteur en voorman. Toen ik tot de conclusie kwam dat leidinggeven toch niet bij me paste, heb ik de switch gemaakt naar Inspecteur. In deze functie kan ik mijn kennis en expertise toepassen en uitdragen naar onze opdrachtgevers. Ik voer inspecties uit aan installaties en onderzoek of ze aan de wettelijke eisen voldoen. Ook licht ik het bedrijf door op veilig werken. Daarnaast houd ik me bezig met het beoordelen van waardes (bijvoorbeeld na een brand) en het opmaken van rapportages.

Projecten

Ik heb altijd veel projecten tegelijk lopen en ben bijna door het gehele land inzetbaar. Ook voor de verschillende ENGIE vestigingen die graag van onze industrie ervaring gebruik willen maken. Zo heb ik bijvoorbeeld dit jaar voor ENGIE Services Zuid BV bij IFF een nieuwe installatie beoordeeld. Dat bedrijf maakt smaakstoffen voor chips en voorprodukten die in o.a. parfums gebruikt worden. In samenwerking met ENGIE Services Noord BV heb ik inspectie werkzaamheden op een terrein van de NAM uitgevoerd. Tevens inspecteren we verschillende gebouwen van Shell.

ENGIE als werkgever

Ik werk in een hecht team, waarin iedereen heel behulpzaam is naar elkaar toe. Hierdoor is het makkelijk schakelen in het werk. In deze functie kom ik op verschillende locaties: er is veel afwisseling qua werkzaamheden, wat mijn baan uitdagend blijft maken. ENGIE biedt mij genoeg mogelijkheden voor ontwikkeling, zodat ik kan blijven groeien en bijleren. Vooral de diversiteit en het directe contact met verschillende klanten maakt mijn werk erg leuk.

Opleidingen

- MBO Elektrotechniek

- ATEX- Inspecteur

- LS- Inspecteur

- ITC Level 1 ( Thermografie)