Ralph van Moorsel, Manager Innovatie & Incubatie

Ik werk in een klein hecht team. We houden ons bezig met innovatie en business development. Enerzijds proberen we onze strategische doelstellingen te halen door innovatie van diensten en producten. Hierbij kun je denken aan het verder uitwerken en ontwikkelen van nieuwe ideeën en deze in de markt zetten. Anderzijds werken we samen met externe bedrijven om kennis te delen en zo zelf verder te kunnen groeien. In mijn rol leg ik verbindingen tussen de interne organisatie en onze externe relaties. Ik werk door heel Nederland, waardoor ik geen vaste werkplek heb, moderne technologieën zorgen er daarnaast voor dat veel vergaderingen prima op afstand kunnen plaatsvinden.

Interessante Projecten                        

Vanuit ons team zijn we bezig met nieuwe producten en diensten. Momenteel onderzoeken we bijvoorbeeld  verschillende (decentrale) energiesystemen en op welke manier we bedrijven en gebieden kunnen helpen met hun duurzaamheidsdoelstellingen. We zijn op dit moment ook bezig te bekijken op welke manier we ‘big data’ kunnen gebruiken om onderhoud en services steeds efficiënter en klantgerichter te kunnen doen.

Loopbaan bij ENGIE

Ik ben mijn loopbaan bij ENGIE in 2006 gestart als trainee, waarbij ik naast het volgen van trainingen diverse rollen heb mogen vervullen. In 2008 ben ik begonnen als projectleider, doorgegroeid naar Senior projectleider en sinds mei 2015 werkzaam als Manager Innovatie & Incubatie. Het leuke aan ENGIE vind ik dat ik constant nieuwe uitdagingen krijg en de mogelijkheid om mezelf te blijven ontwikkelen.

Opleidingen

- Master in Business Administration

- Young Professional Programma ENGIE Traineeship ENGIE

- HBO Maritiem Officier