Tendermanager

 • Ervaringsniveau: HBO
 • Regio: Nederland / Noord Holland
Helaas is het nog niet mogelijk om met elk type mobiel te solliciteren. Wel kun je de vacatureknop ‘herinner mij’ gebruiken zodat je op je desktop de sollicitatie kunt afmaken.
 • Herinner mij
 • Solliciteer nu
 • Deel dit

Zorg jij met jouw team voor de winnende aanbieding?

 

Functieomschrijving

Voor de uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een creatieve Tendermanager. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het regisseren van aanbestedingen binnen de industrie markt. Daarbij weet je je goed in te leven in het beslissingsproces van de klant en kan wensen en verwachtingen vertalen naar integrale oplossingen en uiteindelijk naar een gedegen plan van aanpak. Hierbij heb je een scherp oog voor alle kansen maar ook voor de risico’s waar je beheersmaatregelen tegenover zet.

Wat ga je doen;

 • Samenwerken met de sales en marktmanagers voor het inventariseren en analysen van de klantbehoefte om als team tot een winnende aanbieding te komen; waarbij je je zoveel mogelijk inleeft in het beslissingsproces van de opdrachtgever en probeert in een zo vroeg mogelijk stadium bij de klant aan tafel te komen.
 • Jij bent als Bidmanager de regisseur van het proces om tot de aanbieding te komen. Je slaat een brug tussen de verschillende disciplines en stuurt het door jou samengestelde tender team aan.
 • Het verzorgen van de planning; je bewaakt de voortgang en het budget voor de offerte en houdt alles onder controle gedurende het gehele salestraject. Daarbij kan je voor inhoudelijke aspecten terugvallen op consultants met technische en of juridische kennis.
 • Je stelt kritische vragen aan engineers over de mogelijke technische oplossingen en weet je verzekeren van de best passende oplossing.
 • Gedurende de tenderfase zorg je voor een goede informatievoorziening aan het team en andere betrokkenen binnen de organisatie.
 • Je ondersteunt na een succesvolle inschrijving de daaropvolgende contractonderhandelingen. Bij opdracht zorg je voor een zorgvuldige overdracht naar het uitvoeringsteam.
 • Je draagt bij aan een continu intern verbeterproces waarmee je nog effectiever wordt in productie van en conversie op offertes.
 • Je adviseert de businessunits proactief over trends en manieren om voorafgaand aan een offerte-uitvraag al in te spelen op de klantbehoefte.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO-WO niveau en bij voorkeur enkele jaren ervaring als tendermanager.
 • Je hebt een sterke affiniteit met de industriële omgeving en je bent bekend met de markt waarin ENGIE zich begeeft;
 • Procesmatig ben je sterk en vanzelfsprekend ben je goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de markt en op het gebied van aanbestedingen en (nieuwe) contractvormen.
 • Communicatief ben je zeer vaardig en naast jouw leiderschapskwaliteiten om een team aan te sturen en je bent een verbindende factor die binnen de organisatie de verschillende disciplines tot elkaar weet te brengen.
 • Je bent enthousiast en hebt een sterke drang om onderscheidend en succesvol te zijn en straalt dit ook uit naar je team. Je bent ondernemend, denkt conceptueel, bent creatief en klantgericht.

Wat bieden wij je

Bij ENGIE werk je mee aan inventieve, duurzame en energiebesparende oplossingen. We bieden je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, daarnaast bieden we natuurlijk een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot heb je bij een dienstverband van 40 uur per week 38 vrije dagen per jaar zodat werk en privé goed in balans is te houden.

 

Bedrijfsinformatie

ENGIE Nederland valt onder de ENGIE groep, met wereldwijd 154.950 medewerkers en actief binnen 70 landen. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan het verduurzaming van de wereld. We zijn koploper van de energietransitie en streven er naar om klimaatverandering tegen te gaan en zorg te dragen voor verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten. Bij ENGIE Services West werken we met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. We richten ons op complexe (nieuwbouw)projecten, klantspecifieke opdrachten, services & onderhoud en kennisontwikkeling. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Onze opdrachtgevers waarderen het dat we ons eerst inleven in hun behoeften voor we een oplossing op maat aanbieden. We stimuleren ondernemerschap en zijn altijd op zoek naar creatieve, duurzame oplossingen. Jouw inlevingsvermogen en passie voor techniek kun je dus bij ons goed kwijt.

Contactinformatie

Solliciteer meteen via de button en upload je cv en motivatie! Vragen over deze vacature? Neem contact op met Michiel Verdegem via 06-22445296 of per mail: michiel.verdegem@engie.com.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Herinner mij
 • Solliciteer nu
 • Deel dit
Helaas is het nog niet mogelijk om met alle type mobiel te solliciteren. Wel kun de vacatureknop ‘herinner mij’ gebruiken zodat je op je desktop de sollicitatie kunt afmaken.