Duaal studeren

  • Deel dit

Wat houdt duaal studeren in?
Voor de meeste duale opleidingen is de eerste twee jaar gelijk aan de voltijd opleiding. Tijdens het laatste deel van de opleiding worden leren en werken gecombineerd door drie of vier dagen betaald te werken en één of twee dagen naar school te gaan. Bij sommige opleidingen is er een duale route die vanaf het eerste jaar werken en leren combineert.

ENGIE biedt duale studenten dé kans om hun praktijkperiode in een van onze bedrijven te verrichten. Vaak wordt dit aangeboden in de vorm van een aantal verschillende (technische) projecten.
Als onderdeel van duaal studeren moet er ook een afstudeeropdracht uitgevoerd worden (ca. de laatste 5 maanden). ENGIE biedt hiervoor ook mogelijkheden.

Begeleiding door ENGIE mentor
Elke student die duaal leert, wordt individueel begeleid door een docent van de (hoge)school en door een ENGIE mentor.
Samen met deze ENGIE mentor bereidt je als student het duale plan grondig voor.  In dit opleidingsplan spreek je af welke werkzaamheden en projecten het beste bij je interesses en ambities passen maar ook op welke manier je maximaal aan je competenties kunt werken.

Ontwikkelen van jezelf
Anders dan bij een gewone stage is de combinatie van werken en leren veel meer met elkaar verbonden. Ook de competenties worden op een effectieve manier ontwikkeld; in de schoolbanken en in de praktijk. Je leert zelfstandig te werken, plannen en organiseren en omgaan met werkdruk. Ook bouw je een netwerk op, verdien je een salaris en ontwikkel je je sociale vaardigheden.
Als student wordt je je steeds bewuster van jouw capaciteiten en valkuilen en ENGIE ondersteunt je hierbij. En dat is soms best nodig, het is een bijzonder, maar soms ook pittig traject (werken/leren en balans werk/privé).

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden ENGIE je kan bieden?
Bekijk hier onze duale vacatures.