Sophia van der Vliet

  • Deel dit

Trainee

In september 2015 studeerde ik, als enige vrouw in mijn studiejaar, af als werktuigbouwkundige. Per 1 november ging ik aan de slag als trainee bij ENGIE West Industrie. Ik heb een mentor die mij begeleidt, en ik heb veel contact met mijn opdrachtgevers, zowel voor mijn persoonlijke opdracht als de groepsopdracht. Verder kan ik altijd terecht bij mijn directe collega’s voor vragen en ondersteuning.

 

Dagelijkse activiteiten

Mijn hoofdtaak ligt in mijn persoonlijke opdracht: een business case opzetten over biovergisting op boerderijschaal. Daarnaast werk ik samen met andere trainees aan onze groepsopdracht ‘ICT in de gezondheidszorg’. Deze opdracht heeft een financiële focus, wat ik een interessante afwisseling vind. Verder bestaat mijn traineeship uit diverse bedrijfstrainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

 

ENGIE als werkgever

Wat mij meteen opviel is de open en sociale cultuur bij ENGIE. Iedereen is enthousiast, toegankelijk en echt in je geïnteresseerd, waardoor ik me welkom voelde. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ideeën die je vervolgens ook zelf mag uitvoeren. Je krijgt hier dus veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen! Wat mij bovendien aantrok in dit bedrijf is de rol van ketenregisseur en de transitie naar duurzaamheid.

 

Opleidingen

- HBO Werktuigbouwkunde/Haagse Hogeschool