René Janssen

  • Deel dit

Van leerling naar inspecteur

In 1998 begon ik als leerjongen bij ENGIE. In de loop der jaren werkte ik in verschillende functies, onder meer als monteur en voorman. Toen ik tot de conclusie kwam dat leidinggeven toch niet bij me paste, heb ik de switch gemaakt naar Inspecteur. In deze functie kan ik mijn kennis en expertise toepassen en uitdragen naar onze opdrachtgevers. Ik voer inspecties uit aan installaties en onderzoek of ze aan de wettelijke eisen voldoen. Ook licht ik het bedrijf door op veilig werken. Daarnaast houd ik me bezig met het beoordelen van waardes (bijvoorbeeld na een brand) en het opmaken van rapportages.

 

Projecten

Door mijn expertise in te zetten bij een LNG-installatie op de Maasvlakte en het daarbij opgebouwde vertrouwen bij de klant, kon ENGIE een onderhoudsproject binnenhalen. Met zicht op meer werk in de toekomst. Momenteel voer ik veel ATEX- inspecties uit bij de Shell in Pernis.

ENGIE als werkgever

Ik werk in een hecht team, waarin iedereen heel behulpzaam is naar elkaar toe. Hierdoor is het makkelijk schakelen in het werk. In deze functie kom ik op verschillende locaties: er is veel afwisseling qua werkzaamheden, wat mijn baan uitdagend blijft maken. ENGIE biedt mij genoeg mogelijkheden voor ontwikkeling, zodat ik kan blijven groeien en bijleren.

 

Opleidingen

- MBO Elektrotechniek

- ATEX- Inspecteur

- LS- Inspecteur

- ITC Level 1 ( Thermografie)