Jan-Willem van der Pol

  • Deel dit

Van vele markten thuis

Ik ben teamleider werkvoorbereiding elektrotechniek bij ENGIE Infra & Mobility.  ENGIE Infra & Mobility houdt zich bezig met nieuwbouw en onderhoud van infrastructurele projecten zoals bruggen, sluizen en verkeerstunnels. Ook technische installaties op en rond rijkswegen zoals bijvoorbeeld wegsignalering behoren tot ons werkpakket. Maar ook op containeroverslagterminals zorgen wij voor de energie-infrastructuur. De werkvoorbereiding is een onderdeel van de Project Support Office, die projecten ondersteunt op een belangrijk vlak, namelijk projectbeheersing, werkvoorbereiding en administratieve ondersteuning. De Project Support Office levert vanuit een matrixstructuur de juiste medewerkers en competenties voor het mede bemannen van de project-, service- en tenderteams.

De werkvoorbereiders maken de vertaalslag van technische tekeningen en bestekken naar de praktijk door te zorgen dat materialen en/of diensten voor onze projecten tijdig worden aangeleverd tegen de scherpst mogelijke prijs. Ook het opstellen van offertes, begrotingen, conceptfacturen, financiële rapportages en het beheer van het projectdossier behoren tot hun takenpakket. Ik ben de spil en vraagbaak voor de werkvoorbereiders die werkzaam zijn in de projectteams waar alles draait om samenwerking tussen de collega’s. Ik werk al ruim 32 jaar met veel plezier bij ENGIE.

Iedere dag is anders                                                            

Ik heb voldoende uitdaging in mijn werk. Elke dag is anders en soms ook onvoorspelbaar. Daarnaast vind ik het erg leuk om jonge collega’s (aanstormend technisch talent) te begeleiden en verder te ontwikkelen en vervul ik daarom de rol van mentor/praktijkopleider richting stagiairs, duale studenten en afstudeerders. Ook de contacten met het beroepsonderwijs en het verzorgen van gastlessen en excursies geven mij enorm veel energie.

Opleidingen

- MBO elektrotechniek

- Gekwalificeerd praktijkbeoordelaar

- Vele aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd zowel technisch van aard als gericht op persoonlijke ontwikkeling